Till salu!

Jag har köpt väldigt många prylar på loppis och second hand under de senaste åren, och även om jag försöker tänka ”en in-en ut” så samlas sakerna i skåpen.
Jag har bestämt mig för att ge varje pryl ett år, och om den inte har blivit använd under den tiden så får den gå till försäljning igen.

I detta inlägg presenterar jag alla saker jag säljer.
Det kommer att bli långt, så det är bara att börja scrolla… 😉
Jag börjar med att lägga in bilderna så länge, och allt eftersom jag hinner kommer varje bild att få en text och ett pris. Tills dess kan du väl bara skicka ett mail om du ser något du är intresserad av?
Maila till pixel.cat(a)telia.com.


Mockaskedar Svarte Jan från Nilsjohan, i originalkartong.
Skaft i svart nylon. Jättefint skick. 50 kr


Salt- och pepparströare i rostfritt. Retromodell i dansk design; mina föräldrar hade dessa när jag fortfarande bodde hemma.
50 kr för paret


Fruktskål från danska Pulz. I böjlig acrylplast, ”flärparna” sviktar alltså lite. Rostfri bottenplatta, syns lite dåligt under druvorna. Modellen heter Liana från Herstal.
Nypris 250 kr (finns fortfarande i handeln). Mitt pris 80 kr.


Salladsskål eller nötskål i trä. Troligen gummiträ, som brukar ha den här ljusa, släta, kvistfria ytan. Perfekt med hållare för bestick eller nötknäckare. Pris 40 kr.


Sex stycken coola tekoppar med fat från Langenthal.
Godset i dem är helt utan skavanker, men man ser bruksslitage längs kanten av hänkeln. Inget som stör funktionen, dock.
De är säkerligen ur en fin servis, för de har bl.a. sålts på aktioner på Bukowskis. Pris 100 kr för alla sex.


Boda Nova-serien

Två stycken tekoppar från BodaShop, i härdglas med tillhörande korkplatta. Teskedar med korkskaft finns också.
Fyra likadana koppar gick nyss på Tradera för 220 kr utan skedar, så jag är inte dyr om jag tar 100 kr för båda inkl. skedar. 🙂

Äldre modell av tekopp från BodaNova, denna med handdragen hänkel. Form Signe Persson Melin. Korkplattor kan följa med om köparen så önskar, plus att jag skickar med en längre sked där inte korkhandtaget doppas i koppen.
Till denna kopp hör också en socker- eller marmeladskål med korklock. Ett litet plockmatsbestick får också följa med i köpet.
Pris 150 kr för allt


 

Majskolvshållare i metall med spiralhandtag för att man inte ska bränna sig. En saknas, så 11 stycken finns i lådan.
Pris 55 kr

Set med slev och 10 små skedar i tung gedigen metall med mattblästrade skaft. Snygga till t.ex. glögg eller någon efterrätt.
Pris 110 kr


BODUM


Kaffekoppar i härdat glas som tål hetta; 6 st med tillhörande svarta plastfat och originalteskedar. Rymmer ca 1½ dl.
Pris 90 kr för alla 18 delarna.


5 stycken höga te- eller Irish coffee-glas med tillhörande korkunderlägg och skedar i vit plast med korkskaft. (Obs att skedarna på bilden inte är original, men att kopparna säljs med rätt skedar!) Härdat, värmetåligt glas med vita hänklar.
Pris 75 kr för fem glas med tillbehör.Snygga retroglas på fot, i rökgrått glas.
Pris 30 kr för båda


Kryddörtskruka från Sagaform med plats för tre örter. Vattnas genom hålet i hörnet. Finns fortfarande i handeln för över 300 kr.
En kryddsax med tredubbla skär följer med på köpet – däremot inga kryddväxter. 😉
Pris 125 kr inkl sax


Cult design-vaser, tre stycken i fint matchande nyanser. Höga och raka med ett roligt hål som dekoration. Säljs bara som set.
Pris 75 kr för alla tre.


Liten skål i serien Karelia från Arabia. Serien producerades mellan 1975 och 1981 och designen är av  Anja Jaatinen-Winqvist.
Pris 40 kr


Askfat/liten skål från Kosta Boda. Jag vet ingenting med säkerhet, men det skulle kunna vara Bertil Vallien som har formgivit det. Det skulle i så fall kunna heta Domino.
Pris 40 kr


Två små fina tennskålar i enkel, klassisk form. Perfekt till karameller eller småsnacks, typ nötter. (En är såld, så två av dessa finns kvar.)
Pris 80 kr för båda

 


Liten glasskål Polka Dot från IKEA, ur serien Syntes Konst. Serien formgavs 2008 av S Sundling/S Edholm/L Ullenius.
Pris 30 kr


Glasskål med lock och korkplatta, kanske till för marmelad, socker eller något annat tillbehör. Uttag för sked i kanten av locket. På vissa ställen på nätet anges Signe Persson Melin som designer, men det är inget jag kan garantera. Däremot passar den bra ihop med kopparna ur både BodaNovas och Bodums serviser.
Jag har tre likadana som jag säljer var för sig eller tillsammans.
25 kr styck eller alla tre för 60 kr

 


Tre grogglas (eller små vaser) och två större vaser i vackert grått glas från Björkshults glasbruk.  Designen anges ibland vara av Carl Einar Borgström.
Pris:
Glasen 25 kr styck
Stora vasen 65 kr
Mindre vasen 45 kr
Eller hela rubbet för 120 kr

Varmvattenkanna

Tekanna Ruska, Arabia

Ljuslykta Bromma keramik, form Ninnie

Ljuslykta, Ninnie keramik

Vas från Laholm.

Apotekskrus från tidigt 1970-tal, senast använda till hjortronsylt – etiketterna kvar!

Underbar retrotextil i milda pastellfärger.


Vacker vas i grått och blått – en ovanlig färgkombination från Strehla i Östtyskland. Tillverkad mellan 1949 och 1990 – mer info har varit svårt att hitta. Helt felfri.
Pris 80 kr


Ljusstakar från Guldkroken. Enkla i modellen, ingen dekor. De flesta med etiketten kvar. Två vita, en brun, en vinröd och en påskgul. Säljes en och en eller alla tillsammans.
Pris per styck 30 kr, eller alla tillsammans för 135 kr.