275: Röda träströare 20 kr

K. Holmberg i Götene har tillverkat dessa retro-ströare. Vi hade ett par snarlika men i teak i mitt barndomshem, och jag tycker fortfarande att de är både söta och praktiska. De kommer att passa finfint i det röda köket på stugan – miljöbilder längst ner!
Paret kostade 20 kronor, ett riktigt bra pris tycker jag.
(När jag granskar dem lite närmare ser jag att de inte är diskade! Det märkte jag inte innan jag satte igång att fotografera…)

stroare_roda

KURIOSA
Till dessa ströare har det tydligen hört en pepparkvarn också, och ett sådant set såldes på Tradera för en femtiolapp för ett tag sedan.  
Ett annat alternativ är att de har haft ett litet ställ, som till denna gröna variant. Det är faktiskt så jag minns dem som fanns hemma när jag var liten.

stroare_stampel

Kostnad vid detta köptillfälle: 20 kr
Kostnad totalt under året: 4 702 kr


Köket på stugan är en salig blandning av retro och allmoge. Köksinredningen köpte mina föräldrar på 1960-talet, och den är rätt cool faktiskt. Det var för lågt till tak i stugan, så skafferiet är kapat i nederkant för att få plats…

Grönsaksplanschen har jag fått vid en utrensning på en skola där jag jobbade i många år, och den pryder sin plats här! Den lilla korgen med servetter har min svägerska målat, och den fick jag för många, många år sedan med en julblomma i.  Kökssoffan är ärvd efter mammas moster, och den har hunnit vara både brun och ljusgrön innan jag fick den och målade den vit. Dynor och ryggkuddar är sydda av IKEA-tyg.
Visst skulle de små ströarna passa finfint här på bordet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *