51: Irish coffee-glas

De här fina Irish coffe-glasen stod dammiga och bortglömda högst uppe på en hylla i butiken. (Jag diskade dem faktiskt inte innan jag tog bilden, så de är lite matta i både glaset och metallen. Jag får ta en ny bättre bild senare, för de är egentligen i fint skick.)
10 kr styck fick jag betala, och nu gäller det att ha spanarögonen på så att jag hittar flera.  Gärna också några lite längre s.k. kobbelskedar som passar till.


KURIOSA
Glasen kommer från den japanska glasfirman Toyo-Sasaki.
Det var nästan omöjligt att fotografera den cirkelrunda stämpeln i botten, men det står ’SASAKI’ överst, HS som initialer i mitten av cirkeln och HARDSTRONG under. Alltså är de av härdat glas och extra tåliga. Jag hittar dem inte på bild på nätet, men verkar vara Toyo-Sasakis vanliga härdade, stapelbara glas som fått en hänkel av stål, läs mer nedanför bilden!
Stålbygeln är löstagbar. De rymmer ca 2 dl.

coffeeglas

Från Toyo Sasakis webbsida:
”The HS Stackable Glass Tumblers from Toyo Sasaki have been a best-selling product for over 40 years. Featuring the Hard Strong (HS) glass-strengthening technology developed by Toyo Sasaki Glass in 1967, this tumbler is more durable than standard glassware. The HS is applied to the top portion of the glass, which toughens the glass so that it is resistant to chipping, especially when stacked with other Toyo Sasaki stackable tumblers.”

Kostnad vid detta inköpstillfälle: 30 kr
Total kostnad hittills under året: 1 094 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *