Indisk dukning: Glasföremål

Lite fler föremål ur den Indieninspirerade dukningen i förra inlägget.
De anonyma dricksglasen på fot är nya, köpta till det här projektet, och dem behåller jag nog. De är i stadigt glas och kan utan problem användas till ”vardagsfint”.
När jag köpte dem gick det till som så ofta på second hand: Jag gick först en runda på Kupan för att hitta passande saker till den planerade dukningen. Då stod de här glasen där, bland omärkta glas för fyra kr styck (f.ö. en höjning till det dubbla – före jul kostade glasen två kr styck…), och det fanns fem stycken. Bra, tänkte jag, då räcker de om kärnfamiljen plus dotterns sambo äter middag här.
Loppistrippen fortsatte till Repris, och se på maken, där fanns fem till! För ovanlighets skull var de dyrare där och kostade faktiskt en tia styck. Men ett snittpris på 7 kr för ett bra glas är inget att säga om, och det är bra att ha lite fler.

Alla övriga små glasföremål som ser ut som kristall på bordet är bara vanligt pressglas, prylar jag hittade för nästan ingen peng alls i somras när jag behövde ha en bricka med många små kristallvaser för kortstjälkade blommor från trädgården. Allt kom väl till pass nu, men nästa vecka åker de nog tillbaka till Repris. Jag har inte plats för att spara allt, och vill jag ha liknande saker någon annan gång så finns de alltid att hitta second hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *