Om Loppisbloggen

På den här bloggplatsen är mitt mål att berätta om de second hand-fynd jag gör, och dela med mig av de fakta jag kan få reda på om föremålen. Jag går gärna på loppisar och i återvinningsbutiker och fyndar inredning till liten penning.

Det handlar om att byta ut ”gammalt” mot ”nytt”, inte öka på antalet ägodelar i hemmet! Principen är ”En in – en ut”! Det kommer med andra ord att dyka upp annonser här på bloggen titt som tätt – klicka på länken ”Till salu”!

Jag letar oftast inte efter de saker som verkar vara mest inne just nu. Jag är inte hysteriskt förtjust i femtio-och sextiotalsikoner, och avskavt vitt Shabby chic är inte heller min grej. Det är inte viktigt att det är fina märken och kända formgivare när jag handlar, även om det är kul när det finns ett namn bakom en pryl. Jag kommer helt enkelt att berätta om saker som jag tycker är vackra och som passar hos oss!

Jag är mest förtjust i modern design, även om det slinker med något antikt då och då. Jag har nämligen ärvt en hel del glas, porslin och bestick från mina morföräldrar, saker som blir antika ganska precis nu eftersom mormor och morfar satte bo under 1910-talet, och det är roligt att kunna komplettera i samma stil.

gra_glas_cultJag blir ofta glad när jag hittar föremål från Cult Design (speciellt av Marita Lords formgivning). Tyvärr är det dålig kvalitet på glasyren och porslinet i Cult-prylarna, så de är ofta skadade och kantstötta. Desto gladare blir jag över ett felfritt fynd.

Finskt glas och porslin från t.ex. Iittala och Arabia uppskattar jag också väldigt mycket, till stor del på grund av att min pappa kom från Finland, och i fråga om finsk design handlar det ofta om att komplettera saker jag ärvt av mina föräldrar, sådant de skaffat sig under 50-60-70-talet.

I vårt nya hus i nyfunkisstil inne i stan är det raka, rena linjer som gäller, mycket svart, grått, beige och vitt, och när det förekommer någon färg här så är det olivgrönt, turkost, bränd orange eller mörk fuchsia. Här passar Cult Design som hand i handske!

krukaPå stugan vid havet är det mesta rustikt och gammaldags; allmogen regerar men även lite Newport-stil och annat marint slinker med. Till och med något lantligt vitt föremål kan man nog hitta där… I stugan är färgerna mestadels vitt, blått, rött och lite grått.

Här i Piteå har vi Kupan, Reprisen och PMU att fynda på, och i grannstaden Luleå finns även Myrorna. På sommaren besöker jag gärna utomhusloppisar, t.ex. den trevliga loppisen som har hållits i Badhusparken i många år.

Ja, då kör vi!
Välkommen att följa mina texter om och bilder av de inköp jag gör. Kommentera gärna, all respons är kul!
Och du, hjälp mig om jag har frågor i texten och du sitter inne med svaren!