Om Loppisbloggen

Uppdatering september 2022:
Nu växlar Loppisbloggen in på ett nytt spår. Jag har nämligen börjat studera till inredare, och tonvikten i utbildningen ligger på att vi i möjligaste mån ska tänka hållbart. Mycket återbruk och second hand-köp blir det alltså, eller inköp av nya föremål i hög kvalitet som därigenom har lång livslängd – och kanske blir framtidens auktionsfynd.
Jag kommer att skriva om mina loppisfynd och visa bilder på vanligt sätt, men jag kommer att berätta om mina inköp är gjorda för privat bruk eller om de på något sätt har anknytning till utbildningen.
Sen är inga objekt här på bloggen till salu längre. Min tid räcker inte till för att hålla bloggen uppdaterad eller att packa och skicka paket.

På den här bloggplatsen är mitt mål att berätta om de second hand-fynd jag gör, och dela med mig av de fakta jag kan få reda på om föremålen. Jag går gärna på loppisar och i återvinningsbutiker och fyndar inredning till liten penning.

Det handlar om att byta ut ”gammalt” mot (för mig) ”nytt”, inte öka på antalet ägodelar i hemmet! Principen är ”En in – en ut”! Svårt att hålla, men jag ska försöka!

Jag letar oftast inte efter de saker som verkar vara mest inne just nu. Jag är inte hysteriskt förtjust i femtio-och sextiotalsikoner, och avskavt vitt Shabby chic är inte heller min grej.
Det är inte viktigt att det är fina märken och kända formgivare när jag handlar, även om det är kul när det finns ett namn bakom en pryl. Jag kommer helt enkelt att berätta om saker som jag tycker är vackra och som passar hos oss!

Jag är mest förtjust i modern design, även om det slinker med något antikt då och då. (Jag har nämligen ärvt en hel del glas, porslin och bestick från mina morföräldrar, saker som är antika nu eftersom mormor och morfar satte bo under 1910-talet, och det är roligt att kunna komplettera i samma stil. Det är f.ö. de som syns på toppbilden.)

Finskt glas och porslin från t.ex. Iittala och Arabia uppskattar jag också väldigt mycket, till stor del på grund av att min pappa kom från Finland, och i fråga om finsk design handlar det ofta om att komplettera saker jag ärvt av mina föräldrar, sådant de skaffat sig under 50-60-70-talet.

I vårt hus i nyfunkisstil inne i stan är det raka, rena linjer som gäller, mycket svart, grått, beige och vitt, och när det förekommer någon färg här så är det olivgrönt, turkost, bränd orange eller mörk fuchsia. Blankt signalrött är också en favorit!

krukaI sommarstugan vid havet är det mesta rustikt och gammaldags; allmogen regerar men även lite Newport-stil och annat marint slinker med. Till och med något lantligt vitt föremål kan man nog hitta där… I stugan är färgerna mestadels vitt, blått, rött och lite grått.

Här i Piteå har vi Kupan, Reprisen och PMU att fynda på. På sommaren besöker jag gärna utomhusloppisar, t.ex. den trevliga loppisen som har hållits i Badhusparken i många år.

Ja, då kör vi!
Välkommen att följa mina texter om och bilder av de inköp jag gör.
Och du, hjälp mig om jag har frågor i texten och du sitter inne med svaren!