11. Tekoppar, Langenthal

Vid en runda tidigare under veckan hittade jag sex tekoppar med intressant form. När jag kikade på undersidan visade det sig att de var från Langenthal i Schweiz. Jag har alltid haft en liten fäbless för det märket, så jag köpte dem. En tia för kopp och fat kostade de, och jag tyckte att det var ett OK pris.
Jag kände noga längs överkanten och undertill så att de inte hade någon nagg eller annan skada. Inte förrän jag kom hem med dem upptäckte jag var de hade sin svaga punkt: Längs hänkeln! Där är en lite skarpare kant, och där har tydligen glasyren blivit för tunn, för där var de slitna och hade små nagg. Synd! Men man dricker skönt ur dem, och de är rymliga och balanserar bra i handen så jag är inte missnöjd med mitt köp.
(Uppdatering 18 januari: Eftersom jag har hittat koppar i serien Arctica från Arabia som jag samlar på, så är dessa koppar till salu!)

Här ser man skadorna och förslitningarna på en hänkel:

Kostnad vid detta köptillfälle: 50 kr
Kostnad totalt under året: 275 kr

2 thoughts on “11. Tekoppar, Langenthal”

  1. Tekoppar eller kaffekoppar köper jag gärna av Dig. Har ärvt fyra kaffekoppar av min mor. Langenthal Vita lite mindre än tekopparna.
    Idag fann jag ett ovalt uppläggnings fat vilket triggade mig att söka på nätet.
    Vet ju inte om du fortfarande är aktiv.
    Bästa hälsningar
    Bodel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *