130: Ljushållare med fast platta, Carin Kry

Först trodde jag att detta var en vanlig Change 1 från Cult Design, men sedan såg jag att det stod Design: Carin Kry på en etikett.
Jag fick inte loss ljusmanschetten när jag undersökte staken i butiken, men jag trodde att det kanske hade runnit stearin in under den. Jag tänkte att den kanske kunde passa ihop med Cult-serien ändå, så jag köpte staken för en tia på Repris.
När jag kom hem försökte jag få loss plattan på olika sätt, bl.a. genom att lägga staken i hett vatten, men den sitter faktiskt fast! Den här staken får nog gå till försäljning igen, för det är bara dumt att blanda in en annan standard.

carinkry_ljuskub1

Men nog är den väl kusligt lik en Change från Cult Design…?
Frågan är väl vem som har härmat vem i det här fallet. Jag tycker att jag stöter på väldigt många imitationer – för att inte säga rena plagiat – under mina irrfärder på loppisens stora hav… 😉

Kostnad vid detta köptillfälle: 10 kr
Kostnad totalt under året: 3 000 kr

En äkta Cult Design:

2 thoughts on “130: Ljushållare med fast platta, Carin Kry”

  1. Har också köpt Carin Krys stakar ibland men de har inte samma kvalitet som Cult har (håller inte om de stöter emot nått). Annars gör hon massor av snygga skålar, julsaker osv. De brukar vara väldigt billiga på loppis.

    1. Jag tycker att porslinet i Cult-prylarna också är av jättedålig kvalitet. Nästan alltid är de kantstötta eller naggade… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *