14: Zig Zag bestick, NilsJohan

I två omgångar har jag hittat de här besticken, Zig Zag från Nilsjohan, designade 1987.
Först hittade jag sex stycken vita knivar, gafflar och skedar ihopbuntade till vrakpris, och i veckan fyra gafflar och knivar till.
Det fanns egentligen fler, men de var i dåligt skick. Den kromade falsen ovanför och nedanför de vita skaften är av plast, och där lossnar tyvärr kromlagret.
Vi äger redan ett halvdussin av de svarta ur samma serie, och dem köpte vi för dyra pengar på åttiotalet – ett bestick i sänder när vi fick råd. Jag har givit 2 kronor styck för dessa vita.
(Uppdatering 10 mars: Igår hittade jag ytterligare en bunt Zig Zag-bestick på Kupan, men de flesta var i dåligt skick; just falsen som flagnade. Jag valde i alla fall ut den bästa kniven och den bästa gaffeln och betalade sammanlagt 2 kr för dessa.)Designen tillskrivs Signe Persson Melin, men inget om detta står på förpackningarna. Däremot påstår Bukowskis på sin webbsida att hon designat dem, och de brukar ju vara pålitliga.

zickzack

Kostnad vid dessa köptillfällen: 52 kr
Summa inköp under året: 372 kr

2 thoughts on “14: Zig Zag bestick, NilsJohan”

  1. Nu har jag kikat på alla inlägg, en ren fröjd! Så fina saker, jag älskar din smak, och så fint fotat.
    Själv får jag krupp på loppismarknader, ser ingenting bland alla prylar. Avundsjuk på ditt öga! Det här blir kul och lärorikt att följa.

  2. Hej! Hittade din blogg via en googlesökning på ZigZag Nils Johan. Vi har hittat 3 st förpackningar med kaffeskedar (4 i varje) i våra lådor här hemma. Helt oanvända i originallådor. Är det något du skulle vara intresserad av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *