140: Rött porslin: koppar, skål, snipa

De här klarröda porslinsprylarna har jag hittat vid ett par olika tillfällen. Två av kopparna (eller är de kanske sopptallrikar?) spanade min dotter in på PMU förra lördagen. (Den tredje temuggen eller soppskålen har jag redan skrivit om – kolla i inlägg 91! )
Skålen och lilla gräddsnipan hittade jag på Lions stora loppmarknad samma dag. Kannan är inte riktigt samma färg som de övriga sakerna, men den var såpass lik att den fick följa med ändå.

roda_baljor2

Stämpeln under kannan var helt oläslig, dold under ett tjockt lager glasyr, men på söndagen när jag gjorde återbesök på Lions hittade jag sockerskålen som hörde till. Den var tyvärr i väldigt dåligt skick så den fick stå kvar, men jag fotograferade i alla fall av stämpeln som var mycket lättare att läsa på den.
Kannan är västtysk, men firmanamnet var knepigare… WAECHTERSBACH tycker jag mig urskilja. Och lite googlande visade att det stämde; det finns en tysk porslinsfabrik med det namnet. De verkar vara specialiserade på just rött porslin.
Och att det står W. Germany visar att den är från 1980-talet eller tidigare.

Kostnad vid dessa inköpstillfällen: 55 kr
Kostnad totalt under året: 3 298 kr

One thought on “140: Rött porslin: koppar, skål, snipa”

  1. Men Gunilla, då hör ju min stora röda skål med lock hemma hos dig!
    Stämpeln under min har också en hel del glasyr över sig men det är helt klart att det är samma, den lilla symbolen syns tydligt. Förut hade jag både tekoppar och fat.
    Nu får vi se till att skålen kommer till dig, om du vill förstås. Jag har använt den till både soppskål och vas. Helt oskadd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *