157: Fem rektangulära tallrikar, IKEA

Vi var bortbjudna till en god vän för ett tag sedan och blev serverade både förrätt och varmrätt på den här sortens tallrikar, och det var så vackert!
När jag sedan stötte på först fyra stycken fyrkantiga IKEA-tallrikar för en femma styck på PMU och sedan en till för 10 kr på Repris så slog jag till direkt. (Vilket köksskåp de ska få plats i med sin annorlunda form får jag lösa senare…)
De är lite gråbeige i färgen, så linnedukar och servetter är inte helt perfekta till, men det blir nog snyggt ändå.

rektangeltallrik1Tallrikarna kommer ur serien Dinera, är formgivna av Susan Pryke, finns fortfarande att köpa på IKEA (även i svart, brunt och gråblått) och kostar 29 kr styck. Och jag fick fem för 30 kr…
Länk till IKEA >>>

rektangeltallrik2


Uppdatering:
För ett litet tag sedan var min dotter och jag på IKEA och jag kompletterade då med ytterligare en beige tallrik och köpte dessutom sex svarta. Sedan hittade jag på ett lågprisvaruhus i min närhet sex grå assietter i en mindre storlek som passar utmärkt att ställa ovanpå dessa stora tallrikar om man vill servera en mindre förrätt till exempel. De kostade 20 kr styck.
Jag kommer att komplettera med dukningsbilder när vi använder båda storlekarna nästa gång, men nederst i detta inlägg  finns i alla fall matbilder med en god söndagsmiddag serverad på faten.

Kostnad vid detta köptillfälle: 30 kr
Kostnad totalt under året: 3 963 kr


Med mat, den beige och den svarta tallriksvarianten:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *