29. Karaff, Schott Zwiesel

Den här karaffen tyckte jag var vacker i all sin enkelhet, och det bästa av allt: den är alldeles utmärkt att hälla ur! (Jag hittade ju en vacker liten glaskanna med hänkel för ungefär 1½ år sedan, men den var så knepig att få en fin stråle ur, så den får gå tillbaka till försäljning. Den skulle ju kunna bli en riktigt fin vas, men sådana har jag verkligen så att det räcker och blir över. 😉 )
Den här rymmer ungefär en liter, så vattnet eller vinet räcker ett bra tag. Jag har ingen information alls om varken tillverkare, tidsperiod eller formgivare, men jag gör mig inga förhoppningar om att stöta på något känt designernamn, jag är bara nöjd över att ha en bra karaff.
Uppdatering maj 2023: I en kommentar nedan från en läsare fick jag lite mer information. Den kommer från Schott Zwiesel i Tyskland. Jag har sökt på nätet men inte hittat den någonstans, och den är inte i produktion längre.

Kostnad vid detta köptillfälle: 10 kr
Kostnad totalt under året: 713 kr

2 thoughts on “29. Karaff, Schott Zwiesel”

  1. Hejsan, jag har en sådan karaff som är etikettmärkt med schott zwiesel Germany.

    Med vänlig hälsning, Sanna

    1. Tusen tack för info! Jag gillar den verkligen, och nu när vi har använt den några år så vet jag att den fungerar utmärkt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *