57: Irish Coffee-glas, Simax

Fyra stycken vackra Irish coffee-glas från tjeckiska Simax blev ett av mina fynd i slutet av januari, och vid en loppissväng för ett par veckor sedan så hittade jag ytterligare fyra. (Naturligtvis kan man dricka te eller vanligt kaffe i dem också. Eller kanske en kopp varm choklad med marsh mallows efter en frisk vinterpromenad? )
Fem kronor styck har jag givit, alltså 40 kr för alla åtta. Nu vill jag bara hitta långa skedar till dem också.

simax_kaffeglasDessa glas kan fortfarande köpas nya. Jag hittade dem på nätet i två olika webbutiker, en kanadensisk och en i USA, och där kostade 6 st glas motsvarande 215 svenska kronor, alltså ca 35 kr styck.
Jag tror att dessa glas kommer att gå bättre i stil med mitt övriga glas och porslin än de irish coffee-glas med stålhållare från Toyo-Sasaki som jag berättade om i inlägg 50, så dem kommer jag att sälja vidare.
(Kolla in annons ikväll!)
De här glasen är inte designade av någon berömd formgivare, men jag gillar dem ändå på grund av den enkla och rena formen.

Kostnad vid detta inköpstillfälle: 40 kr
Total kostnad under året: 1 244 kr


Här hittade jag glasen:
http://www.simax.com/en/teapots-and-cups__with-handle____tea-glass-irish-coffee_____kitchenware-simax______collection.html


Och från SIMAX kommer också den eldfasta formen med öron som redan står i mitt köksskåp (intill en snarlik gryta från Bodum).
Min saknar tyvärr lock. (Bild från deras webbsida.)
http://www.simax.com/en/pots-measuring-cups-containers-bowls-and-baking-forms____nyko-pot_____kitchenware-simax______collection.html

Simax gryta

One thought on “57: Irish Coffee-glas, Simax”

 1. Hej Gunilla, jag läste med glädje om dina loppisfynd med Simax ”irish coffee” kopparna i glas. Dessa har jag sökt efter hur länge som helst. Vi hade ett par sådana (min sambos favorit) men efter år gick den sista till slut sönder.
  Jag provade dina länkar men den ena fungerar inte längre och den andra svarade att de inte säljer modellen längre. Jag har mejlat Simax i Tjeckien (där jag förstod att de tillverkades) men utan svar. Jag tänkte därför höra med dig om du möjligen skulle kunna tänka dig att sälja dina? Jag betalar gärna 200:-/st.
  Med vänliga hälsningar
  Lisa Gartz
  Kocksgatan 39
  116 29 Stockholm
  0709-179993
  lisa.gartz@comhem.se
  (Jag är utomlands till 31/7 men sedan hemma igen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *