92: Citrongula servetter

Den här veckan har jag grävt i den där fyndkorgen med textilier på Kupan igen … Nu var den fylld av påskdukar och annat gult och vårgrönt.
Jag hittade fyra syrligt gula servetter som verkar vara i hellinne, eller linne/bomull 50%. Ingen märkning alls fanns på dem.
Mitt färgminne sade att jag redan hade en linnelöpare i skåpet som borde stämma i färg, och visst var det så! Löparen är köpt på rea på MIO och kommer från Himla. Färgen var helt perfekt …
Som vanligt så kostar prylar ur fyndkorgen 5 kr styck, en tjuga alltså för fyra fina servetter.

lime_servetter

Och igår använde jag löparen och servetterna till dukningen för familjens påskmiddag:

dukning_pask

Det som är loppis- eller second hand-fynd på bordet är alltså servetterna; dessutom servettringarna, snapsglasen, det raka ölglaset på fot och ljusbrickan i limegrönt. (Som ni märker så är ljusbrickan inte presenterad här på bloggen ännu. Men den kommer!)

De kvadratiska tallrikarna och assietterna ur serien Kilta från Arabia har jag ärvt av mina föräldrar, troligen köpta redan på femtiotalet. Vi har både svarta och vita.
Uppdatering september 2016: Jag har haft tur att hitta några extra fat ur den här servisen på loppis, inlägg 150 och inlägg 239.
Det roliga servettstället med den svarta katten – som jag tyckte passade bra så här till påsk – fick vi i inflyttningspresent av goda vänner.
Pappersservetterna i stället som var så perfekta i färg fick jag i ”värdinnepresent” av en god vän för ett tag sedan.
Och de snygga påskäggen i svart och vitt fanns faktiskt tre för en tjuga på Dollarstore!

Kostnad vid detta köptillfälle: 20 kr
Kostnad totalt under året: 2 284 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *