Detta är min loppisblogg!

krukaPå den här bloggplatsen är mitt mål att berätta om ett second hand-fynd per dag under hela året, och förhoppningen är alltså att hitta 366 saker jag vill ha. Jag går gärna på loppisar och i återvinningsbutiker och fyndar fina inredningssaker till liten penning.
(Dessutom handlar det om att byta ut gammalt mot nytt, inte öka på antalet ägodelar – motsvarande mängd prylar som redan finns i mitt hem ska säljas eller skänkas bort! Det kan alltså komma att dyka upp någon ”annons” här på bloggen ibland. Kika under länken ”Till salu”!)

Jag letar oftast inte efter de saker som verkar vara mest inne just nu. Jag är inte hysteriskt förtjust i femtio-och sextiotalsikoner, och avskavt vitt Shabby chic är inte heller min grej. Det är inte alls viktigt att det är fina märken och kända designers när jag handlar, även om det är kul när det finns ett namn bakom en pryl. Jag kommer helt enkelt att berätta om saker som jag tycker är fina och som passar hos mig.
Jag är mest förtjust i modern design, även om det slinker med något antikt då och då. Jag har ärvt en hel del glas, porslin och bestick som kommer från min mormor och blir antika ganska precis nu eftersom hon satte bo under 1910-talet, och det är roligt att komplettera i samma stil.

Just nu är det föremål från Cult Design (speciellt Marita Lords prylar) som jag blir glad över att hitta. Tyvärr är det ganska dålig kvalitet på porslinet i Cult-prylarna, så de är ofta skadade och kantstötta. Desto gladare blir jag över ett felfritt fynd. 😉

I vårt nya hus i nyfunkisstil inne i stan är det raka, rena linjer som gäller, mycket svart, grått, beige och vitt, och när det förekommer någon färg här så är det olivgrönt, turkost, bränd orange eller mörk fuchsia. Här passar Cult Design som hand i handske!
På stugan vid havet är det mesta rustikt och gammaldags; allmogen regerar men även lite Newport och annat marint slinker med. Där är färgerna mestadels vitt, blått, rött och lite grått.

Här i Piteå har vi Kupan, Reprisen och PMU att fynda på, och i grannstaden Luleå finns även Myrorna. På sommaren besöker jag gärna utomhusloppisar, t.ex. den trevliga loppisen i Badhusparken.

Ja, då kör vi! Jag börjar med att försöka komma ikapp genom att publicera text om och bild av de inköp jag har gjort hittills under 2016.

One thought on “Detta är min loppisblogg!”

  1. Vilken rolig idé och så kul att fynda det man söker. Jag gillar också loppis och återvinning och en in- en ut är mitt motto. Ska bli kul att följa din resa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *