Vas, Bruksforshyttan

Den här lilla vasen (ca 16 cm hög) hittade jag på min snabba second hand-runda idag. Jag är för närvarande ute efter föremål i turkos och petrol som jag kan ställa som kontraster till den aktuella höstiga inredningen i bränd orange, och den här var fin i både färg och form.

När jag kom hem med vasen såg jag att den faktiskt hade både etikett och signatur. Den är tillverkad på Bruksforshyttan i Robertsfors i Västerbotten, inte sååå hemskt långt härifrån. Spännande, jag visste inte att det fanns/finns ett glasbruk där!

Den är signerad undertill med namnet ”Katarina” i ena kanten och ”Bfh -94” intill puntelmärket. Bfh betyder förstås Bruksforshyttan, och uppenbarligen är den tillverkad år 1994. Jag har googlat för att försöka få reda på mer, men hittar väldigt lite. Namnet Katarina skulle kunna vara ingraverat för att vasen givits som present till någon; jag tror inte att det är en formgivarsignatur. Om någon sitter inne med mer info så berätta gärna!

Jag gav 35 kronor för vasen, och det var nog ett bra pris. Den har bl.a. gått på auktion i Kalmar år 2016 och såldes då för 300 kr.
Den har en kompis också, en karaff i brunt glas med propp från samma glasbruk. Karaffen har bl.a. sålts hos Antik och Modärn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *