108: Skaldjursfat

Det här fina skaldjursfatet fångade min blick på Repris för ett tag sedan. Det stod inte i den vanliga hyllan tillsammans med andra glasfat, utan var snyggt uppskyltat i en av bokhyllorna inne på möbelavdelningen.
Ovanligt dyrt för att vara Reprisen var det också, hela 45 kronor, men bara SÅ snyggt. Jag har assietter med skaldjursmönster på sen tidigare, och de kommer att bli fina ihop. Foto kommer!
(Oj, så många fester och kalas jag måste ha framöver – jag vill ju använda allt vackert jag har hittat!)

KURIOSA
Fatet som skulle kunna komma ur serien Party Marina är i så fall formgivet av Göran Wärff för Kosta glasbruk på 1970-talet, men jag är inte 100% säker på att det stämmer.
4 st glasfat (tallrikar, 26 cm diameter) med likadant mönster av skaldjur gick för 317 kr på Tradera, se bild längre ner, och där anges Göran Wärff som formgivare.
Men på Etsy finns en annan bild av Göran Wärffs hummertallrik, se bild och länk nederst, och den designen är inte likadan.

lobsterfat_svart

lobsterfat_svv

Kostnad vid detta köptillfälle: 45 kr
Kostnad totalt hittills under året: 2 870 kr

Sålt  tre serier bestick med teakskaft på Tradera för 69 kr
Total nettokostnad under året: 2 801 kr


http://www.ebay.com/itm/Kosta-Boda-Goran-Warff-Marina-Seaside-Lobster-Design-Serving-Platter-20-Sweden-/331767258341?hash=item4d3ede9ce5:g:LRYAAOSwGotWrmRr

skaldjursfat


https://www.etsy.com/listing/242257084/kosta-boda-party-marina-glass-12-oval

skaldjursfat2

goranwarff_partymarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *