148: Tio glas med fjärilsmotiv, Duka

Ett glas av den här sorten finns redan på stugan. Det har hela tiden använts som vas, bland annat av tradition till sommarens första skogsstjärnor. Jag tycker att det är väldigt sött, och fjärilarna är tillräckligt små och gulliga för att inte trigga min fjärilsfobi…
Det kommer från Duka, men jag vet inget om formgivare eller tidsepok.

fjarilsglas

När jag var på loppis i Norrfjärden för några veckor sedan hittade jag sex stycken likadana glas som faktiskt var nerpackade i en kartong med fack, som om de var helt nya. Jag köpte dem för 30 kr sammanlagt.
När jag kom hem med den var tyvärr ett glas sönder, och jag vet inte hur det hade gått till, om det var trasigt redan när jag köpte kartongen…
Jag tog så med dem ner till stugan, men de var inte riktigt likadana som det vi har där! Glaset i stugan (som vi alltså kallar vas) hade en blå rand runt mynningen och runt den lilla foten. I övrigt skilde ingenting.
De här blir fina att använda som vattenglas när vi bjuder på vin!

Men historien slutar inte där… Några dagar efteråt hittade jag fem glas till på Tradera – den sorten med blåa ränder – och lade ett bud och vann dem, så strax därefter anlände de med posten. De blev ju lite dyrare eftersom frakten tillkommer, 114 kr för alla fem fick jag ge. Tänk så det kan gå!

fjarilsglas

fjarilsglas_alla

Kostnad vid det här köptillfället: 30 kr + 114 kr = 144 kr
Kostnad totalt under året: 3 718 kr


Uppdatering: Nu står alla tio i hörnskåpet på stugan, och den ensamma vasen har blivit upphöjd till dricksglas…

nysilverskedar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *