Till salu: Shoppingkassar och förkläden!

Nu har jag satt igång med ett jätteroligt projekt! Jag syr (och säljer) shoppingkassar och grillförkläden av mina överblivna second hand-tyger.
Nya kassar blir klara varje dag! (Men än har jag inte lyckats få mig någon själv… Så fort de är färdiga är det någon som tingar dem! 🙂 )
Men jag klagar inte, det är toppenbra på flera sätt att de säljs; då får jag in lite pengar till nya loppisfynd, och de fina tygerna blir använda till något praktiskt istället för att bara bli liggande.
Medge att det är roligare (och dessutom mer miljövänligt och ekonomiskt) att handla i en vacker tygkasse än butikens plastkasse?

Jag har skapat en liten webbutik på Facebook där man kan se alla mina produkter. Webbutik>>>
(Ser du någon du vill köpa? Skriv en kommentar till det här inlägget, maila till pixel.cat@telia.com eller skicka ett PM på Facebook!)

Artikel i Expressen om plastkassar:
Plastkassar blir dyrare för att på sikt fasas ut >>>
Och i SvD:
Chockhöjning på plastkassar föreslås >>>

Lite matematik:
Idag när jag helghandlade bar jag hem matvaror i fem kassar av den storleken som jag syr. Sedan brukar vi handla en gång till varje vecka, och då fyller varorna i snitt 3 kassar.
Det innebär 8 kassar på en vecka = 32 kassar i månaden = 384 kassar på ett år. Vi är två personer i hushållet – dubbla alltså summan om ni är fyra!
Varje plastkasse kostar ca 3 kr i butiken. Detta gör en årskostnad på 1152 kronor för oss som bara är två i hushållet.
Köp fem av mina tygkassar till en kostnad av ca 400 kr.
Då har ett tvåpersonershushåll sparat in 750 kr – och fyrapersonershushållet det dubbla – och dessutom gjort miljön en jättetjänst!

One thought on “Till salu: Shoppingkassar och förkläden!”

  1. Hej Gunilla! Jag har just ramlat in på din fina blogg! Jätteroligt att klicka runt på den. OCH så hittade jag dina fina småskedar + en slev som du har till salu =) Eller har du sålt dem? Jag är annars intresserad av att köpa dem. då jag bor i Uppsala så kan jag inte hämta dem utan de skulle behöva skickas med post. Har du någon aning om pris för frakten?
    Må gott,
    Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *